

Bezpieczne zakupy - szyfrowane połączenie SSL
Szybka dostawa - nawet w 24 godziny od zamówienia
Możliwość zwrotu - bez zbędnych komplikacji
Kamień jest największym wrogiem wszystkich automatycznych ekspresów do kawy. Aby wydłużyć trwałość ekspresu do kawy, firma JURA opracowała dwufazowe tabletki odkamieniajace, które delikatnie usuwają kamień, chroniąc jednocześnie ekspres.
NOWOŚĆ: Dwufazowe odkamienianie
Opracowane specjalnie do automatycznych ekspresów do kawy JURA tabletki odkamieniające 3x3 o optymalnym czasie rozpuszczania pozostawiają ekspres czysty, działając efektywnie i zapewniając wyjątkowo trwały efekt.
Wyłącznie oryginalne tabletki odkamieniające JURA gwarantują pełną higienę i ochronę. Nasze formuły ochronne i składniki są pod każdym względem optymalnie dostosowane do procesów i materiałów, z których są wykonane automatyczne ekspresy do kawy JURA.
Silna świadomość ekologiczna ma w firmie JURA równie długą tradycję, jak zrównoważone obchodzenie się z zasobami i energią. Dlatego w przypadku oryginalnych 2-fazowych tabletek odkamieniających JURA stawia wyłącznie na skład chemiczny wolny od fosforanów. Zoptymalizowana formuła gwarantuje higienę posiadającą certyfikat TÜV przy jednoczesnej dbałości o środowisko i doskonałych rezultatach przyrządzania kawy.
Międzynarodowa, niezależna jednostka badawcza TÜV Rheinland przyznała według najsurowszych kryteriów firmie JURA certyfikat dla automatycznych ekspresów do kawy nienagannych pod względem mikrobiologicznym. Potwierdza on, że: oryginalne produkty do konserwacji firmy JURA dostosowane precyzyjnie do sterowanych elektronicznie programów gwarantują higienę i czystość posiadające certyfikat TÜV, które zawierają automatyczne ekspresy do kawy JURA.
Podczas podgrzewania wody osadza się kamień. Zwężone poprzez kamień przewody nie tylko wydłużają czas podgrzewania, zwiększając przez to zużycie prądu, lecz także mogą doprowadzić do całkowitej awarii urządzenia. Kamień szkodzi jednak nie tylko ekspresowi automatycznemu, lecz wypływa również negatywnie na smak kawy. Chociaż kamień w niewielkich ilościach służy jako ważny nośnik smaku, jego zbyt duża ilość nadaje wodzie pewien posmak i utrudnia – także z powodu wahających się temperatur wody – optymalne rozwinięcie aromatu kawy.