Kluczowe technologie JURA

Ekspresy JURA wykorzystują innowacyjne technologie, zapewniając doskonały aromat kawy, intuicyjną obsługę i niezawodność działania.

Przyjemność picia kawy — świeżo mielonej, nie z kapsułki

Aby delektować się najlepszymi specjałami kawowymi przygotowanymi za naciśnięciem jednego przycisku, trzeba dysponować najnowszymi technologiami tam, gdzie wzrok nie sięga. W ekspresach JURA te technologie wychodzą na pierwszy plan.

Finalny smak kawy zależy od wielu czynników. Aby delektować się najlepszymi specjałami kawowymi przygotowanymi za naciśnięciem jednego przycisku, trzeba dysponować najnowszymi technologiami tam, gdzie wzrok nie sięga. W ekspresach JURA te technologie wychodzą na pierwszy plan.

Przyjemność picia kawy — świeżo mielonej, nie z kapsułki

Aby delektować się najlepszymi specjałami kawowymi przygotowanymi za naciśnięciem jednego przycisku, trzeba dysponować najnowszymi technologiami tam, gdzie wzrok nie sięga. W ekspresach JURA te technologie wychodzą na pierwszy plan.

Różne procesy parzenia

Idealny czas ekstrakcji jest decydującym czynnikiem dla uzyskania optymalnego rezultatu: czas kontaktu pomiędzy wodą a kawą mieloną jest wystarczająco długi, aby uwolnić składniki aromatyczne z kawy mielonej, ale na tyle krótki, aby nie wypłukać substancji gorzkich i kwasów garbnikowych.

Dlatego oprócz standardowego procesu parzenia firma JURA opracowała Proces Ekstrakcji Pulsacyjnej (P.E.P.®) dla krótkich specjałów, takich jak ristretto lub espresso, oraz funkcję One‑Touch Lungo dla długich specjałów. Do przyrządzania specjałów Cold Brew według metody espresso służy Cold Extraction Process.

Inteligentny System Filtrowania Wody (I.W.S.) z filtrem CLARIS Smart

98% kawy stanowi woda. Świeża, zimna woda jest zatem niezbędna do uzyskania doskonałej kawy. Podgrzewanie wody powoduje osadzanie się kamienia. JURA oferuje inteligentne rozwiązanie w postaci wkładu filtra CLARIS:

1. Chroni urządzenie przed złogami kamienia i przedłuża jego okres eksploatacji.
2. Urządzenie nie musi być odkamieniane.
3. Gwarantowana jest niezmiennie wysoka jakość wody, a tym samym kawy.
4. Inteligentny System Filtrowania Wody (I.W.S.) automatycznie wykrywa włożenie filtra.

Technologia Gładkiej Pianki

Specjały kawowe takie jak cappuccino, latte macchiato i inne są uszlachetniane mlekiem lub pianką mleczną. Dzięki rewolucyjnej technologii gładkiej pianki innowacyjne dysze do spieniania mleka firmy JURA przygotowują przewiewną piankę mleczną o drobnych porach i długotrwałej konsystencji lub po prostu podgrzewają mleko do żądanej temperatury.

Wszystkie funkcje automatycznych ekspresów na Twoim smartfonie

Koszyk
Scroll to Top